Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81

Več pogledov

KISLINA ŽVEPLASTA 5% 1L EXTRA

Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.

Sestava: Žveplasta kislina H2SO3, koncetracija 5-6 %.

Področje uporabe: V enologiji za zaščito sokov, preprečevanje oksidacije pri sušenju sadja, čiščenje steklenic in lesenih vinskih sodov pred polnjenjem vina ipd.

Priporočljivo doziranje: Jakost žveplanja na 100 L mošta ali vina:
Slabo: 30 mL          Srednje: 60 mL          Močno: 100 mL

Razsluzenje mošta ali oksidirano vino: 200 mL
Dožveplanje:
- 100 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 50 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 50 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 25 mg dodanega prostega SO2/1 L vina
- 20 mL dodane žveplaste kisline/100 L predstavlja 10 mg dodanega prostega SO2/1 L vina

Čiščenje steklenic : Uporabimo 2 % raztopino: 1 L kisline dodamo 1,5 L vode.
Čiščenje sodov: 1 L kisline dodamo 100 L vode.

PREDNOSTI:
• Enostavno za uporabo.

• Prvovrstna embalaža, varnejša za uporabo.

• Posebno skonstruirana varovalna zaporka s tesnilom omogoča ohranjanje kvalitete tudi po večkratnem odpiranju.

• Učinkovito sredstvo v kletarstvu, negi sokov in predelavi sadja.

Povpraševanje