Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81

Agrolit

Začetki podjetja segajo v leto 1984, ko sta ustanovitelja Grošelj Franc in Vida prvič uradno prijavila registracijo dejavnosti. Začetki so bili skromni in brez osnovnih sredstev, ki so nastajala postopoma tako kot so narekovale ideje, naročila in delo. Delo pa je potekalo v kurilnici.
Prvi proizvod je bila BIO cepilna smola. Z odgovornim delom, kvaliteto in zanesljivostjo je mala obratovalnica pridobivala čedalje več naročil. Nato so se pričeli izdelki množiti. Delo je terjalo nove prostore. Tako je bila leta 1989 zgrajena prva delavnica z 150m2 delovne površine. Delo je bilo lažje, razvoj hitrejši in prostori so zopet postajali pretesni. V tem času je pomagala cela družina.

Leta 1999 družba odkupi polovico proizvodnih prostorov bivšega podjetja Gradmetal s skupno površino 3000m2. Leta 1993 ustanovi svojo prvo lastno maloprodajno enoto v Ljubljani. Danes so maloprodajne enote razporejene po celotni državi. S tem se razvoj močno pospeši in družba danes proizvaja že 149 izdelkov pod desetimi lastnimi blagovnimi znamkami iz področja prehrane rastlin, zaščite rastlin, enoloških sredstev in kemikalij.

Ti proizvodi so sad ljubezni in posebnega odnosa do rastlin, okolja in ljudi. Zato je tudi vizija in slogan družbe že od vsega začetka Vaš uspeh, skupno veselje.

Organiziranost podjetja

Sedež podjetja se nahaja na Ljubljanski cesti 12b v Litiji, kjer je tudi proizvodnja. Konec leta 2017 podjetje zaposluje več kot 70 ljudi, kateri delujejo po filozofiji "Vaš uspeh, skupno veselje". Poleg razvite veleprodaje po celotni Sloveniji in deloma tudi tujini, najdemo širom Slovenije tudi 15 lastnih maloprodajnih enot, ki ponujajo kmetijske izdelke, Dve izmed teh sta tudi gradbeni.

Poslanstvo podjetja

Podjetje Agrolit d.o.o. deluje na področju proizvodnje visokokvalitetnih izdelkov za nego in prehrano rastlin s poudarkom na ekološkem vrtnarjenju. Podjetje ima tudi svojo lastno maloprodajno mrežno po vsej Sloveniji, s katero svoje proizvode še približajo potencialnim kupcem. Želimo se identificirati z dobrim in poštenim poslovnim odnosom grajenim na filozofiji "Vaš uspeh, skupno veselje".

 

Osnovni podatki

Agrolit d.o.o.
Ljubljanska cesta 12b, 1270 Litija
Tel: + 386 1 898 52 90
Brezplačna pomoč za stranke: 080 11 81
Fax: + 386 1 898 34 47 
Mail: info(@)agrolit.si