Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81

Agrolit

O podjetju

Začetki podjetja segajo v leto 1984, ko sta ustanovitelja Grošelj Franc in Vida prvič uradno prijavila registracijo dejavnosti. Začetki so bili skromni in brez osnovnih sredstev, ki so nastajala postopoma tako kot so narekovale ideje, naročila in delo. Delo pa je potekalo v kurilnici.

Prvi proizvod je bila BIO cepilna smola. Z odgovornim delom, kvaliteto in zanesljivostjo je mala obratovalnica pridobivala čedalje več naročil. Nato so se pričeli izdelki množiti. Delo je terjalo nove prostore. Tako je bila leta 1989 zgrajena prva delavnica s 150m2 delovne površine. Delo je bilo lažje, razvoj hitrejši in prostori so zopet postajali pretesni. V tem času je pomagala cela družina.

Leta 1999 družba odkupi polovico proizvodnih prostorov bivšega podjetja Gradmetal s skupno površino 3000m2. Leta 1993 ustanovi svojo prvo lastno maloprodajno enoto v Ljubljani - Vrtiček. Leta 2022 ima podjetje v Sloveniji 25 lastnih maloprodajnih enot:

-       Primorska: Izola, Nova Gorica

-       Notranjska: Cerknica, Logatec, Vrhnika

-       Osrednjeslovenska: Vrtiček – Ljubljana Polje, Šmartno pod Šmarno Goro

-       Zasavska: Litija, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik

-       Dolenjska: Kostanjevica na Krki, Cerklje ob Krki

-       Štajerska: Šentjur, Maribor

-       Prekmurje: Murska Sobota, Lendava

-       Goričko: Kuzma, Rogašovci, Cankova

-       Slovenske gorice: Benedikt, Cerkvenjak, Jurovski Dol, Lenart, Sveta Ana

S tem se razvoj močno pospeši in družba danes proizvaja že široko paleto svojih zdelkov pod desetimi lastnimi blagovnimi znamkami iz področja prehrane rastlin, zaščite rastlin, enoloških sredstev in kemikalij.

V letu 2010 podjetje okrepi lastno veleprodajno ekipo in razširi svojo ponudbo po celotni Sloveniji. Oskrbuje vse kmetijske prodajalne, kmetijske zadruge, Merkurje, Bauhause in ostale prodajalne, ki prodajajo kmetijski program. Leta 2022 ima podjetje zaposlenih 5 komercialistov na terenu, ki dnevno obiskujejo stranke, ter jim ponujajo lastne izdelke.

Organiziranost podjetja

Sedež podjetja se nahaja na Ljubljanski cesti 12b v Litiji, kjer je tudi proizvodnja. Konec leta 2022 podjetje zaposluje več kot 115 ljudi, kateri delujejo po filozofiji "Vaš uspeh, skupno veselje". Poleg razvite veleprodaje po celotni Sloveniji in deloma tudi tujini, najdemo širom Slovenije tudi 25 lastnih maloprodajnih enot, ki ponujajo kmetijske izdelke.

Osnovni podatki

Agrolit d.o.o.
Ljubljanska cesta 12b, 1270 Litija
Tel: + 386 1 898 52 90
Brezplačna pomoč za stranke: 080 11 81
Fax: + 386 1 898 34 47 
Mail: info(@)agrolit.si