Prijava na e-novice
tel.: 080 11 81

Agrolit

O podjetju

Začetki podjetja segajo v leto 1984, ko sta ustanovitelja Grošelj Franc in Vida prvič uradno prijavila registracijo dejavnosti. Začetki so bili skromni in brez osnovnih sredstev, ki so nastajala postopoma tako kot so narekovale ideje, naročila in delo. Delo pa je potekalo v kurilnici.

Prvi proizvod je bila BIO cepilna smola. Z odgovornim delom, kvaliteto in zanesljivostjo je mala obratovalnica pridobivala čedalje več naročil. Nato so se pričeli izdelki množiti. Delo je terjalo nove prostore. Tako je bila leta 1989 zgrajena prva delavnica s 150m2 delovne površine. Delo je bilo lažje, razvoj hitrejši in prostori so zopet postajali pretesni. V tem času je pomagala cela družina.

Leta 1999 družba odkupi polovico proizvodnih prostorov bivšega podjetja Gradmetal s skupno površino 3000m2. Leta 1993 ustanovi svojo prvo lastno maloprodajno enoto v Ljubljani - Vrtiček. Leta 2021 ima podjetje v Sloveniji 17 lastnih maloprodajnih enot:

-       Primorska: Izola, Nova Gorica

-       Notranjska: Cerknica, Logatec, Vrhnika

-       Osrednjeslovenska: Vrtiček – Ljubljana Polje, Šmartno pod Šmarno Goro

-       Zasavska: Litija, Zagorje, Trbovlje, Hrastnik

-       Dolenjska: Kostanjevica na Krki, Cerklje ob Krki

-       Štajerska: Šentjur, Maribor

-       Prekmurje: Murska Sobota, Lendava

-       Goričko: Kuzma, Rogašovci, Cankova

-       Slovenske gorice: Benedikt, Cerkvenjak, Jurovski Dol, Lenart, Sveta Ana

S tem se razvoj močno pospeši in družba danes proizvaja že široko paleto svojih zdelkov pod desetimi lastnimi blagovnimi znamkami iz področja prehrane rastlin, zaščite rastlin, enoloških sredstev in kemikalij.

V letu 2010 podjetje okrepi lastno veleprodajno ekipo in razširi svojo ponudbo po celotni Sloveniji. Oskrbuje vse kmetijske prodajalne, kmetijske zadruge, Merkurje, Bauhause in ostale prodajalne, ki prodajajo kmetijski program. Leta 2021 ima podjetje zaposlenih 5 komercialistov na terenu, ki dnevno obiskujejo stranke, ter jim ponujajo lastne izdelke.

Organiziranost podjetja

Sedež podjetja se nahaja na Ljubljanski cesti 12b v Litiji, kjer je tudi proizvodnja. Konec leta 2017 podjetje zaposluje več kot 70 ljudi, kateri delujejo po filozofiji "Vaš uspeh, skupno veselje". Poleg razvite veleprodaje po celotni Sloveniji in deloma tudi tujini, najdemo širom Slovenije tudi 15 lastnih maloprodajnih enot, ki ponujajo kmetijske izdelke, Dve izmed teh sta tudi gradbeni.

Poslanstvo podjetja

Vsem generacijam vrtičkarjev omogočamo aktivno preživljanje prostega časa s širjenjem kulture samooskrbe.

Vizija podjetja

Agrolit je vodilno podjetje na področju celovite ponudbe za samooskrbo vrtičkarjev v Sloveniji.

Vrednote podjetja

Ambicioznost in inovativnost – ambiciozno postavljamo cilje in jih z inovativnimi pristopi v vseh procesih tudi uresničujemo.

Poštenost in iskrenost – z vsemi deležniki imamo iskrene in poštene odnose, nesporazume in konflikte rešujemo na profesionalen način.

Strokovnost – zaposleni sproti pridobivamo najnovejša znanja in veščine in smo usposobljeni za kvalitetno opravljanje svojih nalog. Zaposleni svoje znanje delimo med seboj in usposabljamo ter ozaveščamo kupce glede pomena trajnostnih vidikov.

Odzivnost in prijaznost – na potrebe kupcev se odzivamo ažurno in na prijazen način. Vsem našim strankam izkazujemo dobrodošlico.

Kakovost – kakovostno opravimo vsako nalogo v predvidenem roku, pri čemer spoštujemo dogovore s strankami

Osnovni podatki

Agrolit d.o.o.
Ljubljanska cesta 12b, 1270 Litija
Tel: + 386 1 898 52 90
Brezplačna pomoč za stranke: 080 11 81
Fax: + 386 1 898 34 47 
Mail: info(@)agrolit.si