ŽVEPLENI ZAKAD LISTIČI 250G - AGROLIT
Sredstvo se uporablja predvsem za žveplanje soka, mošta in vina. Deluje antioksidativno, zato ob pravilnem doziranju preprečuje delovanje oksidacijskih encimov in razvoj mikroorganizmov.
Sestava: Žveplo (S); nanos v povprečju 4 g žvepla/trak.
Področje uporabe: V enologiji za zaščito sokov, vina in mošta. Uporablja se tudi za žveplanje lesenih vinskih sodov.
Priporočljivo doziranje:
Povečati količino SO2 v mg/L 5 10 15 20 25 30 35 40 45 50
Žveplanje mošta, vina: kom/hL 0,15 0,30 0,45 0,6 0,75 0,9 1,05 1,2 1,35 1,5
Čiščenje sodov: 0,5-1 žvepleni trak na 100 L volumna posode, oz. 5-10 kos na 1000 L volumna posode.
Prednosti:
• Enostavno za uporabo.
• Učinkovito sredstvo v kletarstvu.
Povpraševanje